Напишете дума/думи за търсене

В кухнята на Диди от Cherry Bakery: Обичам да претворявам любими рецепти в леки варианти

Мохито кейк за 20 минути

Необходими продукти за кейк с диаметър 20 см:

200 г пълнозърнести обикновени бисквити

100 г масло, разтопено

400 г заквасена сметана

125 г натурално крема сирене

1 лайм – 1/2 за крема и 1/2 за украса

100-150 г пудра захар

Ромова есенция или 1 капачка истински ром

4-5 листа прясна мента

1 пакетче захар с аромат на ром (8 г)

1 пакетче желатин (10 г)

Начин на приготвяне:

1 Бисквитите се натрошават в блендер или на ръка. Не трябва да стават на брашно. Хубаво е да има и по-едри парчета, за да е по-хрупкава основата. Смесват се с разтопеното масло и 1 капачка ром или няколко капки ромова есенция.

2 Маслено-бисквитените трохи се поставят на дъното на форма със свалящи се стени, заравняват се с лъжица и се притискат леко.

3 Заквасената сметана се смесва с крема сиренето, захарта с аромат на ром, кората и сокът от половината лайм, нарязаните на ситно листенца мента и пудра захар на вкус.

4 Желатинът се смесва с 6 с.л. вода, оставя се да набъбне и се разтопява в микровълнова на къси интервали и слаба мощност.

5 Разтопеният желатин се добавя на тънка струйка към крема с непрекъснато бъркане.

6 Кремът се изсипва върху бисквитената основа и кейкът се прибира в хладилник да стегне.

Царевичен хляб без месене

Необходими продукти:

175 г фино царевично брашно

125 г бяло пшенично брашно

2 ч.л. бакпулвер

50 г сирене, нарязано на кубчета

50 г кашкавал или чедър, нарязан на кубчета

200 г царевица на зърна – от консерва или предварително сварена

200 мл прясно мляко

2 яйца

3 с.л. олио

сол на вкус

Начин приготвяне:

1 Продуктите се смесват в изброената последователност до получаването на пухкаво тесто с консистенцията на кексово.

2 Сместа се изсипва във форма, покрита с хартия за печене. Хлебчето се изпича в предварително загята на 220 гадуса фурна за около 30 минути. Проверете готовността му с дървена клечка или шишче.

Идея: Можете да приготвите и отделни малки хлебчета, като изпечете тестото във форма за мъфини.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X