Напишете дума/думи за търсене

вкус

;
Феноменални подправки, полезни за здравето

Феноменални подправки, полезни за здравето

Да обичаме ароматни ястия, е закодирано в нашето ДНК. Въпреки това много от нас не добавят никакви подправки в гозбите си, а просто ги давят в сол. Много хора в Америка

Бутер кошници с пиле

Бутер кошници с пиле

богато на селен лесно 6 порции 50 мин За една порция: 323 ккал мазнини 1,5 г холестерол 37 мг въглехидрати 16 г протеини 12,2 г фибри 0,8 г необходими продукти: 1 лист бутер тесто 200 г пилешко 2 с.л

Вкусни и полезни рецепти от коприва

Вкусни и полезни рецепти от коприва

Копривата се използва за храна от незапомнени времена. Тя е здравословен и хранителен продукт, който оказва благотворно влияние върху целия човешки организъм

Спаначени рулца

Спаначени рулца

богато на витамин К лесно 8 порции 40 мин За една порция: 336 ккал мазнини 23 г холестерол 10 мг въглехидрати 25 г протеини 7 г фибри 1,3 г необходими продукти: 1 лист бутер тесто 150 г

Естрагонът – изисканият аромат на храната (+рецепта)

Естрагонът – изисканият аромат на храната (+рецепта)

Вещи в занаята кулинари се кълнят, че естрагонът, известен още като тарос, е финалният щрих за изискан вкус на редица ястия. Ако сте почитатели на рибата, не го подминавайте с лека ръка

Марта от "Горски мъх": Обичам ястия, които носят емоция (+рецепти)

Марта от "Горски мъх": Обичам ястия, които носят емоция (+рецепти)

Много харесваме Марта и нейния блог „Горски мъх“! Харесваме ги, защото са лишени от онази суета и превзетост, които все повече владеят интернет световете

Полента с леща

Полента с леща

богато на фосфор лесно 8 порции 20 мин За една порция: 107 ккал мазнини 7 г въглехидрати 8 г холестерол 17 мг протеини 2,5 г фибри 1,2 г необходими продукти: 1/2 пакет царевичен грис 50 г масло

Анасонът – господарят на маринатите и рибата (+рецепта)

Анасонът – господарят на маринатите и рибата (+рецепта)

Анасонът е една от най-старите подправки, появил се първо в Близкия Изток и източните средиземноморски острови. Използван е в Египет още преди 3500 години

Нетрадиционни гозби с традиционни храни

Нетрадиционни гозби с традиционни храни

Боб, ориз, тиква, карфиол, шоколад – много са продуктите, които винаги са ни на една ръка разстояние и обикновено употребяваме в няколко заучени варианта

Кога се добавя солта при различните видове ястия

Кога се добавя солта при различните видове ястия

Ще започнем с това, че се срещат все повече привърженици на безсолното готвене и ядене. Всички знаем за вредата от солта, но малцина могат да приемат храната напълно безсолна

X