необходими продукти:
90 мл зехтин
8 парчета пилешко месо без кожата
1/2 чаша брашно
40 скилидки необелен чесън
3 стръка целина нарязана на парчета 2,5 см
4 клончета пресен розмарин или 1 чаена лъжичка сушен
3 клончета прясна мащерка или 1 чаена лъжичка сушена
1 чаша бяло вино
1 чаша пилешки бульон
сол на вкус
начин на приготвяне:
1. Предварително загрейте фурната до 180 градуса. В голям тиган сгорещете зехтин. Пилешкото месо оваляйте в брашно и сотирайте от всяка страна до златист цвят. Преместете месото в тавичка.
2. Добавете чесъна, розмарина и мащерката в тигана и гответе 1 мин. Налейте виното. Оставете да заври и варете 2 минути докато се изпари алкохола. Сипете бульона, добавете солта и оставете да възври. Отстранете от огъня. Излейте зеленчуците и течността върху пилето в тавичката. Покрийте с фолио.
3. Печете 45 минути, докато пилето се опече и чесънът омекне до състояние на топене. По желание направете сос от балсамико и карамелизирана захар и полейте месото.
Ако чесънът притежава всички качества, които успешно се борят с рака, лошия холестерол и бактериите, както твърдят някои учени, това ястие е възможно най-здравословното.
Коментари (0)
Вашият коментар