Карфиолът е известен със своята хранителна стойност. Продуктът съдържа висок процент витамини, минерални съединения и активни фито вещества. Днес ще направим пюре от карфиол с масло от топено масло. Такава гарнитура е в пъти по-полезна от обичайното картофено пюре и е много вкусна. И, което е важно, децата ще харесат ястието.
Време за приготвяне: 35 минути
Необходими продукти:
1 карфиол на цветчета
1/4 смлян магданоз
2 ч.л. разтопено масло или студено пресован зехтин
сол, смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1 Кипнете подсолена вода и прибавете карфиола. Варете, докато омекне, това трябва да отнеме около 10 мин.
2 Оставете четвърт чаша от зеленчуковия бульон, прехвърлете карфиола, за да се изцеди добре, след което го сложете в кухненския робот.
3 Постепенно добавяйте маслото и бульона, по 1 супена лъжица. Пасирайте до получаването на гладка смес. Подправете пюрето със сол, черен пипер и украсете с магданоз. Да ви е вкусно!
Коментари (0)
Вашият коментар