Напишете дума/думи за търсене

Пълнени чушки с пиле и царевица

богато на витамин С

лесно

4 порции

35 мин

За една порция:

434 ккал

мазнини 15,9 г

холестерол 33 мг

въглехидрати 50,1 г

протеини 26,7 г

фибри 11,9 г

необходими продукти:

4 средно големи чушки

2 с.л. зехтин

200 г сготвено и накъсано пилешко

1 стрък пресен лук

1 с.л. нарязан магданоз

200 г домати на кубчета

200 г царевица от консерва

200 г черен боб от консерва

сокът на 1 лимон

сол и пипер на вкус

50 г настърган кашкавал

начин на приготвяне:

1 Загрейте фурната на 200°С. Измийте чушките, отрежете ги в близост до дръжката и ги почистете от семките.

2 Сгорещете зехтина в тиган на котлона. Добавете нарязания лук и разбъркайте, а след 1 мин сложете пилешкото. Сложете нарязаните на кубчета домати и поръсете с магданоз, сол и пипер. Покрийте с капак и задушете за няколко минути, като разбърквате от време на време.

3 Изцедете добре царевицата и боба и ги добавете в тигана, разбъркайте за още няколко минути и поръсете с лимоновия сок.

4 Напълнете чушките с приготвената плънка и ги сложете да се запекат за 10-15 мин във фурната с малко вода на дъното на тавата. Извадете ги, поръсете ги с кашкавал и продължете печенето още 5 мин.

Към плънката може да добавите също тиквичка и морков на дребно за повече цвят.

За още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X