богато на витамин С
лесно
4 порции
35 мин
За една порция:
434 ккал
мазнини 15,9 г
холестерол 33 мг
въглехидрати 50,1 г
протеини 26,7 г
фибри 11,9 г
необходими продукти:
4 средно големи чушки
2 с.л. зехтин
200 г сготвено и накъсано пилешко
1 стрък пресен лук
1 с.л. нарязан магданоз
200 г домати на кубчета
200 г царевица от консерва
200 г черен боб от консерва
сокът на 1 лимон
сол и пипер на вкус
50 г настърган кашкавал
начин на приготвяне:
1 Загрейте фурната на 200°С. Измийте чушките, отрежете ги в близост до дръжката и ги почистете от семките.
2 Сгорещете зехтина в тиган на котлона. Добавете нарязания лук и разбъркайте, а след 1 мин сложете пилешкото. Сложете нарязаните на кубчета домати и поръсете с магданоз, сол и пипер. Покрийте с капак и задушете за няколко минути, като разбърквате от време на време.
3 Изцедете добре царевицата и боба и ги добавете в тигана, разбъркайте за още няколко минути и поръсете с лимоновия сок.
4 Напълнете чушките с приготвената плънка и ги сложете да се запекат за 10-15 мин във фурната с малко вода на дъното на тавата. Извадете ги, поръсете ги с кашкавал и продължете печенето още 5 мин.
Към плънката може да добавите също тиквичка и морков на дребно за повече цвят.
За още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"
Коментари (0)
Вашият коментар