Трябва да ядем само онова, което сме отгледали и направили сами. Тази теория, макар да е малко крайна, печели все повече привърженици. Дори да не сте от тях, сигурно ви се е случвало да подквасите млякото вкъщи или да се зачетете как се прави домашен хляб. Може да не изпадате в крайности, но при всички случаи ще сте сигурни какво сервирате на семейството си, ако приготвите някои основни храни вкъщи.
Вече научихте как да си приготвите сами кисело мляко, сирене, кашкавал, ябълков оцет и моцарела. Продължаваме с още по-интересни рецепти.
Домашен пастет от телешки дроб
Необходими продукти:
1 кг телешки дроб
750 мл прясно мляко
150 мл течна сметана
125 г масло
2 глави лук на ситно
150 мл уиски
1 ч.л. бахар
1 дафинов лист
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
1 Нарежете телешкото на филии и го потопете в млякото. Оставете го няколко часа, след което го запечете на тиган от всички страни.
2 Запържете лука в половината масло, добавете му дафиновия лист и фламбирайте с уискито. Когато течността се изпари, махнете от котлона и добавете останалото масло. Извадете дафиновия лист и оставете да се охлади.
3 Блендирайте месото, добавете му маслената смес и сметаната, бахар, сол и пипер на вкус и разбъркайте хубаво, а най-добре минете пастета още веднъж през блендер или чопър.
4 Разпределете пастета или в малка форма за кекс, най-добре силиконова, или в буркани, и съхранявайте в хладилник.
Домашен колбас
Необходими продукти:
1 кг свински врат
черен пипер
сушена мащерка
кимион
сол
Начин на приготвяне:
1 Разстелете парчето месо и го овкусете добре от всички страни с подправките.
2 Завържете го с конец от единия край до другия.
3 Сварете го в тенджера под налягане за половин час.
4 След като се охлади, съхранявайте го в хладилник.
Коментари (0)
Вашият коментар