необходими продукти:
450 италиански салам
350 г телешка кайма
1/2 ч.ч. смлян лук
2 счукани скилидки чесън
800 г смлени домати от консерва
200 г доматено пюре
250 г доматен сос
1/2 ч.ч. вода
2 с.л. захар
1 1/2 ч.л. сух босилек
1 ч.л. копър
1 ч.л. италиански микс подправки (2 с.л. босилек, 2 с.л. риган, 2 с.л. розмарин, 2 с.л. мащерка)
1 с.л. сол
1/4 ч.л. черен пипер
4 с.л. магданоз
12 кори за лазаня
450 г рикота
1 яйце
1/2 ч.л. сол
350 г моцарела на филии
350 г настърган пармезан
начин на приготвяне:
1 В тефлонов тиган запечете салама, каймата, лука и чесъна на средна температура. Разбъркайте заедно доматите, пюрето, соса и водата. Овкусете със захарта, босилека, копъра, италианския микс подправки, солта, черния пипер и 2 с.л. магданоз. Оставете да къкри около час и половина, като бъркате от време на време.
2 Смесете рикотата с яйцето, останалия магданоз и 1/2 ч.л. сол.
3 Загрейте предварително фурната на 190°C. На дъното на тава сложете един пласт от месната смес. Отгоре сложете половината от корите лазаня. Върху тях половината от сместа с рикотата, а най-отгоре една трета от моцарелата. Отгоре сложете 1 1/2 ч.ч. от месната смес и поръсете с 1/4 ч.ч. пармезан. Повторете всичко с останалите продукти. Покрийте с алуминиево фолио. За да предотвратите залепване, поръсете със зехтин. Печете 25 мин. Махнете фолиото и печете още толкова.
Маслата, които се съдържат в босилека, са чудесни за сухата кожа, действат отблъскващо на акнето и псориазиса.
За още неустоими рецепти и съвети за бързо и здравословно готвене търсете новия брой на сп. "Рецепти за здраве".
Коментари (0)
Вашият коментар