необходими продукти:
1 компот кайсии
250 г маскарпоне
1/2 ч.ч. захар
1 ванилия
4 белтъка
начин на приготвяне:
1. Нарежете плодовете на четвъртинки и ги сложете с малко от сока на компота в малка тенджера. Добавете половината от захарта и ванилията и оставете сместа да заври. Нека къкри за няколко минути, а след това я дръпнете от огъня.
2. Сложете сместа с плодовете в купата на блендер и смелете всичко до получаване на хомогенна смес. Добавете маскарпонето и останалата захар към пюрето.
3. Разбийте белтъците на сняг и внимателно ги смесете с кайсиевия мус. Разпределете количеството в десертни чаши и го сложете да се охлади за не по-малко от 1 час.
За още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"
Коментари (0)
Вашият коментар