необходими продукти:
300 г брашно
1/2 с.л. бакпулвер
1 с.л. сода за хляб
1 с.л. сол
3 с.л. смляна канела
1 яйце
240 мл тиквено пюре
60 мл олио
100 г мед
120 мл кисело мляко
2 с.л. босилек на ситно
1 с.л. кафява захар + 1 с.л. смляна канела
начин на приготвяне:
1. Затоплете предварително фурната на 160°С. Застелете дъното на тава с хартия за печене.
2. Смесете брашното, содата, солта, бакпулвера и канелата.
3. Разбийте яйцето, тиквеното пюре, олиото, меда и киселото мляко. Добавете към сместа босилека.
4. Разбъркайте добре двете смеси. Излейте всичко в тавата.
5. Комбинирайте захарта с 1 с.л. канела и поръсете върху тестото. Печете 45 мин, или докато клечката за зъби, с която проверявате хляба, излезе суха.
В тиквата се съдържа зеа-ксантин – антиоксидант, благодарение на който се филтрират ултравиолетовите лъчи в очната ретина. Това пък помага за предпазване от появата на старчески пердета. Този плод е добър източник на фолиева киселина, ниацин, витамин В6, тиамин и пантотеникова киселина.
Коментари (0)
Вашият коментар