лесно
8 парчета
40 мин
за една порция:
298 ккал
мазнини 8 г
холестерол 58 мг
въглехидрати 53 г
протеини 3 г
за тестото:
1 1/2 ч.ч. брашно
1 1/4 ч.л. сол
1/2 пакетче студено масло на кубчета
1/4 ч.ч .студена вода
за плънката:
3/4 ч.ч захар
1/2 ч.ч. брашно
1/4 ч.л. сол
1 1/4 ч.ч. вода
2 леко разбити жълтъка
1/2 ч.ч. портокалов сок
2 с.л. лимонов сок
3 с.л. настъргана портокалова кора
1/2 ч.л. настъргана лимонова кора
за глазурата:
1/2 ч.ч. захар
2 белтъка
2 с.л. вода
1/8 ч.л. сол
1/2 ч.ч. кокосови стърготини по желание
1 За да направите тестото, смесете брашното и солта. Прибавете маслото и месете, докато сместа заприлича на едри трохи. Излейте водата и разбъркайте с вилица, докато се получи хомогенна смес. Омесете до гладкост, увийте с фолио и охладете за 15 мин.
2 Разточете тестото и прехвърлете в кръгла форма за печене. Надупчете с вилица тестото, а върху него сложете алуминиево фолио. Охладете отново за 15 мин. Сложете върху тестото достатъчно количество зрял боб, за да го притисне към формата за печене. В предварително загрята фурна на 180?С печете 20 мин, свалете фолиото и фасула и печете още 20 мин.
3 В тенджера смесете захарта, брашното и солта. Излейте водата, разбъркайте. Гответе на средно висока температура, докато се сгъсти и започнат да се появят балончета. Намалете температурата, бъркайте постоянно и след 2 мин свалете от огъня. Комбинирайте малка част от тази смес с жълтъците, разбъркайте и прибавете към брашнената микстура. Оставете смета да заври, като бъркате непрекъснато. След 2 мин свалете от котлона. Внимателно излейте двата вида сок и кора. Оставете да се охлади на стайна температура, без да бъркате. Излейте плънката върху основата на пая и приберете в хладилника поне за 3 часа.
4 За да направите глазурата, смесете захарта, белтъците, водата и солта. На бавна скорост на миксера разбивайте 1 мин. Сложете сместа на ниска температура и продължете да разбивате на бавна скорост около 10 мин. Залейте плънката с глазурата. Преди сервиране поръсете с кокосови стърготини.
Коментари (0)
Вашият коментар