Напишете дума/думи за търсене

Шоколадов чийзкейк

богато на витамин А

лесно

15 мин + охлаждане

12 порции

За една порция:

278 ккал

мазнини 18,2 г

холестерол 64 мг

въглехидрати 25 г

протеини 4,8 г

фибри 0,7 г

необходими продукти:

300 г шоколад

250 г крема сирене

250 г сирене рикота

300 мл гъста сметана

3/4 ч.ч. пудра захар

начин на приготвяне:

1 Разтопете шоколада на водна баня или в микровълновата фурна на интервали и с междинни разбърквания. Изсипете 2/3 от него и го разстелете по дъното и по стените на форма за кейк с откопчаване, предварително застлана с хартия за печене. Сложете формата във фризера, докато приготвяте крема.

2 Разбъркайте крема сиренето с рикотата и сметаната с миксер. Добавете захарта и продължете разбъркването до сгъстяване на крема.

3 Излейте го в шоколадовата форма, поръсете отгоре остатъка от разтопения шоколад и с въртеливи движения го смесете с крема. Сложете чийзкейка във фризера за минимум 2 часа.

Преди да поднесете десерта го извадете от формата и внимателно отделете хартията. За по-лесно разрязване, оставете чийзкейка да се отпусне за няколко минути на стайна температура.

За още вкусни предложения, срещи с любими кулинарни блогъри, интервюта със специалисти по здравословно хранене и практични съвети търсете списание "Рецепти за здраве".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X