богато на витамин А
лесно
15 мин + охлаждане
12 порции
За една порция:
278 ккал
мазнини 18,2 г
холестерол 64 мг
въглехидрати 25 г
протеини 4,8 г
фибри 0,7 г
необходими продукти:
300 г шоколад
250 г крема сирене
250 г сирене рикота
300 мл гъста сметана
3/4 ч.ч. пудра захар
начин на приготвяне:
1 Разтопете шоколада на водна баня или в микровълновата фурна на интервали и с междинни разбърквания. Изсипете 2/3 от него и го разстелете по дъното и по стените на форма за кейк с откопчаване, предварително застлана с хартия за печене. Сложете формата във фризера, докато приготвяте крема.
2 Разбъркайте крема сиренето с рикотата и сметаната с миксер. Добавете захарта и продължете разбъркването до сгъстяване на крема.
3 Излейте го в шоколадовата форма, поръсете отгоре остатъка от разтопения шоколад и с въртеливи движения го смесете с крема. Сложете чийзкейка във фризера за минимум 2 часа.
Преди да поднесете десерта го извадете от формата и внимателно отделете хартията. За по-лесно разрязване, оставете чийзкейка да се отпусне за няколко минути на стайна температура.
За още вкусни предложения, срещи с любими кулинарни блогъри, интервюта със специалисти по здравословно хранене и практични съвети търсете списание "Рецепти за здраве".
Коментари (0)
Вашият коментар