Необходими продукти:
100 г бейби спанак
2 с.л. лимонов сок
2 счукани скилидки чесън
2 ч.л. смлян кориандър
2 ч.л. смлян кимион
1/4 ч.л. смлян бахар
4 x 200 г филе от пъстърва
50 г нарязани на филийки печени бадеми
170 мл зехтин
Начин на приготвяне:
1. Загрейте 1 с.л. зехтин на средна температура и прибавете спанака за 3 мин. Махнете от огъня.
2. Смесете 125 мл зехтин с лимоновия сок, чесъна и подправките. Овкусете със сол и прясно смлян черен пипер.
3. Загрейте предварително фурната на 200C. Загрейте останалия зехтин и сложете филетата пъстърва в тигана. Гответе всяка от страните 2 мин или докато до златисто. После сложете пъстървата за 5 мин във фурната.
4. Сервирайте пъстървата, поръсена с бадеми и гарнирана с бейби спанак.
Бахарът помаха за доброто храносмилане. Съставките в тази подправка служат като упойка за тъпата болка. Танините в бахара облекчават артрита и недобрия мускулен тонус.
Коментари (0)
Вашият коментар