богато на тиамин
лесно
8 порции
80 мин
За една порция:
407 ккал
мазнини 26 г
холестерол 172 мг
въглехидрати 38 г
протеини 5 г
фибри 1 г
необходими продукти:
7 яйца
1 1/2 ч.ч. захар
2 ванилии
3/4 ч.ч. мляко
1/2 ч.ч. олио
2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
подсладена бита сметана
за глазурата:
1 ч.ч. лимонов сок, прецеден
2 с.л. захар
1 с.л. желатин
сладкарска боя, жълта
начин на приготвяне:
1 Разбийте яйцата със захарта и ванилиите. Добавете млякото, олиото, брашното с бакпулвера. Разбъркате всичко добре, излейте в кръгла форма за печене и сложете във фурната на 160°С около 40 мин. Увеличете температурата на 180°С и продължете печенето още 10 мин.
2 Оставете кейка да се охлади. Разрежете го на пластове. Разбийте сметаната на пухкав крем и намажете между блатовете.
3 Накиснете за 5 мин в малко вода и разтопете след това желатина. Смесете го с лимоновия сок, с добавената захар, и сложете малко сладкарска боя. Щом сместа започне да се стяга, залейте тортата отгоре.
Коментари (0)
Вашият коментар