богато на флавоноиди
лесно
18 порции
85 мин
За една порция:
342 ккал
мазнини 17 г
холестерол 61 мг
въглехидрати 41 г
протеини 5,4 г
фибри 1,6 г
необходими продукти:
3 ч.ч. брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
щипка сол
1 ч.л. разтворимо кафе
1/2 ч.ч. какао
200 г масло
1/3 ч.ч. маргарин
3 ч.ч. захар
5 яйца
1 ч.ч. мляко
1 ч.ч. черен шоколадов чипс
начин на приготвяне:
1 Загрейте фурната на 160-170°С. Пресейте сухите съставки заедно.
2 Разбийте в купа маслото, маргарина и захарта до получаване на пухкав крем. Сложете яйцата, половината от сухите съставки, половината от млякото и разбъркайте. Добавете останалите съставки.
3 Прехвърлете тестото в намаслен и поръсен с какао съд за печене. Сложете сладкиша да се пече около 80 мин, или докато клечка за зъби излезе чиста.
Вместо шоколадов чипс, използвайте начупен шоколад.
За още вкусни предложения, срещи с любими кулинарни блогъри, интервюта със специалисти по здравословно хранене и практични съвети харесайте страницата ни"Рецепти за здраве".
Коментари (0)
Вашият коментар