богато на витамин А
лесно
15 мин+охлаждане
5 порции
298 ккал
мазнини 27,6 г
въглехидрати 18,4 г
протеини 2,2 г
холестерол 98 мг
фибри 1,9 г
необходими продукти:
400 мл гъста готварска сметана
4 с.л. захар
1 ванилия
1 1/4 ч.л. желатин
плодове за пасиране
начин на приготвяне:
1 Сложете сметаната със захарта в съд на слаб огън на котлона. Щом захарта се разтопи, увеличете температурата и оставете да къкри 3 минути. Добавете ванилията.
2 Дръпнете сместа от котлона и поръсете желатина равномерно по повърхността й. Оставете го за около 1 минута да набъбне, а след това го разбъркайте добре, докато се разтопи.
3 Налейте крема в десертни чаши, покрийте ги с прозрачно домакинско фолио и ги сложете под наклон в хладилника да се стегнат.
4 Гарнирайте с прясно пасирани плодове или със сладко преди сервиране.
За да закрепите стабилно чашите под наклон в хладилника, поставете ги в кора от яйца или в топка намачкано алуминиево фолио.
за още срещи с любими кулинарни блогъри и известни личности, които са виртуози в кухнята, практични съвети, вкусни предложения и интервюта със специалисти по здравословно хранене търсете любимото си списание "Рецепти за здраве"
Коментари (0)
Вашият коментар