Необходими продукти:
2 с.л. лимонов сок + лимонови шайби
2 с.л. сос „Уорчестършир”
2 с.л. пудра захар
2 малки люти чушки на ситно
2 броя манго, настъргани на едро
4 x 100 г котлети от сьомгова пъстърва (може и с дъгова)
1 к.ч. на ситно листа от кориандър
1/3 к.ч. на ситно листа от мента
1/3 ч.ч. на едро печени лешници
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително грила. Овкусете рибните котлети със сол и черен пипер. Увийте ги в готварско фолио. Печете по 10 мин всяка страна или до готовност.
2. Разбийте лимоновия сок, соса „Уорчестършир”, захарта и лютите чушки, кориандъра и ментата. Прибавете сместа към мангото и разбъркайте. Поръсете с лешниците. Сервирайте рибата, покрита с лимонови шайби и салата от манго.
Пъстървата е изключително полезна заради високото си съдържание на мастните киселини Омега-3. Редовното консумиране на тази риба ще ви зареди с тонус и енергия. Освен това ще направи чудеса за сухата кожа и коса.
Коментари (0)
Вашият коментар