богато на витамин С
лесно
10-12 порции
60 мин
За една порция:
321 ккал
мазнини 17 г
въглехидрати 28 г
холестерол 59 мг
протеини 3,2 г
фибри 2 г
необходими продукти:
400 г кори за баница
настъргани ябълки
шепа смлени орехи
3-4 с.л. захар
галета
1 ванилия
1/2 ч.л. канела
олио за намазване
начин на приготвяне:
1 Измийте ябълките и ги настържете. Изстискайте ги и ги разбъркайте със захарта, орехите, ванилията, канелата и галетата
2 Сложете по малко от плънката върху всяка кора, като предварително я намажете или поръсите леко с мазнина. Навийте кората на руло, а след това на охлюв и я сложете във форма за мъфин.
3 Сложете щруделите в предварително загрята фурна на 180°С за около 35-40 мин, или до готовност.
Поръсете охладения десерт с пудра захар.
Коментари (0)
Вашият коментар