Представихме ви майстор Даци със съдействието на нашите приятели от сдружение "Мулти култи колектив". Ето и една от неговите изкушаващи рецепти за пълнена плескавица с лют урнебес.
Необходими продукти:
Урнебес
За 2 порции
150 г сирене
50 г айвар
5-6 скилидки чесън
Лют пипер на вкус
Сладък червен пипеп на вкус
Черен пипер на вкус
Олио на вкус
Сиренето се настъргва в голяма купа. Към него се добавя айварът, нарязаният на много ситно чесън, подправките и олиото. Разбърква се хубаво.
За плескавицата
250 г телешка кайма
50 гр урнебес
гарнитура по избор (на снимката са гъбки и яйца от пъдпъдък)
2 топки кайма по 125 г се разточват на тънко. В средата се слага урнебесът и се затваря с другата топка. Оформя се като кръг. Плескавицата се пече на 250 градуса на скара на дървени въглища за 10-12 мин. или във фурна на 250 градуса за 15-20 мин.
Коментари (0)
Вашият коментар