Напишете дума/думи за търсене

Направи си сам домашен тахан и корнфлейкс (+рецепти)

Трябва да ядем само онова, което сме отгледали и направили сами. Тази теория, макар да е малко крайна, печели все повече привърженици. Дори да не сте от тях, сигурно ви се е случвало да подквасите млякото вкъщи или да се зачетете за това как се прави домашен хляб. Може да не изпадате в крайности, но при всички случаи ще сте сигурни какво сервирате на семейството си, ако приготвите някои основни храни вкъщи. Вече научихте как да си приготвите сами кисело мляко, сирене, кашкавал, ябълков оцет, моцарела, пастет, колбаси, кетчуп и майонеза. Продължаваме с още по-интересни рецепти.

Домашен корнфлейкс

Необходими продукти:

1 ч.ч. царевично брашно

1/2 ч.ч. кафява захар

щипка сол

1 ванилия

вода

Начин на приготвяне:

1 Смесете всички съставки, като добавите толкова вода, че да получите тесто с консистенцията на тесто за палачинки.

2 Загрейте фурната максимално и постелете хартия за печене върху голяма тава. Разпределете върху нея сместа – трябва да е на тънък слой. Посипете с малко царевично брашно за повече хрупкавост и оставете да се пече 10-15 мин.

3 Извадете от фурната и начупете корнфлейкса. Върнете във фурната, намалете я на 200 градуса и продължете печенето още един час.

4 След като го извадите от фурната, го оставете да се охлади добре и след това го съхранявайте в добре затворен съд.

Домашен сусамов тахан

Необходими продукти:

250 г сусам

80 мл зехтин

Начин на приготвяне:

1 Запечете сусама в голяма тава, докато придобие златист цвят.

2 Когато се охлади, смелете го в блендер. Постепенно започнете да наливате зехтина, докато получите желаната консистенция.

3 Прелейте в буркан и съхранявайте на сухо и тъмно място.

Домашен течен шоколад

Необходими продукти:

2 ч.ч. сурови лешници

3 с.л. масло (гхи или кокосово)

1/2 ч.ч. кафява захар

2 с.л. какао

1 ванилия

щипка сол

Начин на приготвяне:

1 Смелете първо ядките. Трябва да се получи нещо като брашно от лешници.

2 Добавете маслото и продължете да бъркате (най-добре използвайте чопър или блендер).

3 Поставете и останалите продукти и продължете да пасирате. Ако шоколадът ви се струва твърде лепкав и гъст, добавете малко хладна вода.

4 Затворете в буркан и съхранявайте в хладилник.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X