необходими продукти:
2,5 кг свинско месо
2 стръка розмарин
1 с.л. копър
кората на 1 лимон
4 скилидки чесън
2 с.л. зехтин
500 мл сухо бяло вино
2 глави лук на ситно
2 с.л. брашно
500 мл пилешки бульон
80 мл сухо червено вино
2 с.л. морска сол
бланширан зелен фасул и лимонови шайби за гарнитура
начин на приготвяне:
1 Счукайте в хаванче розмарина, копъра, лимоновата кора и чесъна. Изсипете зехтина и оваляйте добре месото. Покрийте и оставете да се маринова в хладилника за 4 часа.
2 Затоплете предварително фурната на 220°C. Сложете месото в тава и излейте виното. Натрийте го с морската сол. Печете 30 мин. Намалете температурата на 160°C и върнете във фурната за още час. Поръсете с лукa и оставете свинскотоо в печката, докато сосът от месото се избистри.
3 Покрийте готовото месо с фолио и оставете 15 мин си почине.
4 Към соса от месото прибавете брашното и разбъркайте. След минута изсипете червеното вино, за да се получи заливка за месото.
5 Сервирайте свинското с бланширан зелен фасул и лимонови шайби.
Коментари (0)
Вашият коментар