Напишете дума/думи за търсене

Двете тайни съставки на идеалните палачинки

Уж изглежда лесно да врътнеш едни бързи палачинки за неделна закуска, но истината изобщо не е такава.

При толкова различни рецепти за направата на това ястие със сигурност един начинаещ кулинар тоталноби могъл да се обърка.

Американски химици се нагърбиха със задачата да разберат какви са тайните съставки, които ще направят от палачинките шедьовър.

А те не са нищо друго от масло и лимонов сок, съобщава в. "Дейли мейл". 

Учените са категорични, че най-голямата възможна грешка при правенето на палачинки е по-дълго разбиване на тестото. Това ще го направи жилаво и на буци.

Как се правят перфектните палачинки?

Съотношението на лимоновия сок трябва да е 1 с. л. на 1 ч.ч. прясно мляко.

Не забравяйте да поръсите сместа и с малко сода бикарбонат.

Тази комбинация гарантира мехурчета газ, които ще помогнат на тестото лекичко да втаса. Така палачинките стават леки и пухкави, а содата ще им придаде лек загар.

Това се дължи на Реакцията на Маяр, която протича между аминокиселините в протеините и захарите. На нея се дължи вкусната миризма, когато дадена гозба се пече. Тя създава букет от аромати и вкусове.

Малко разстопено масло в сместа също подсилва Реакцията на Маяр. То забавя и освобождаването на глутена, от който палачинките стават жилави.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X