Запеканка с извара
25 мин/ 2–3 порции
Загрейте фурната до 200°C и намаслете форма за печене. Обелете 1 банан и го нарежете на дребни кубчета. Разбийте 1 яйце с 2–3 с.л. захар и 1 ванилия. Добавете 400 г извара, 50 г масло и банана. Разбъркайте добре, сложете във формата и печете до златисто.
Бананов хляб
10 мин (без времето за печене) / 2 порции
Загрейте фурната на 180°C. Пюрирайте в блендер 3 банана и добавете към тях 2 яйца, 1 с.л. захар и щипка сол. Пуснете отново блендера. Прибавете 60 г разтопено масло, 1 ч.ч. овесени ядки и 1 ч.л. бакпулвер. Разбийте до еднородна смес. Добавете 40 г натрошени орехи. Изсипете тестото в намаслена форма и печете 35–40 мин.
Банички
10 мин (без времето за печене)/ 6 порции
Нарежете на ромбове 1 пакет бутер тесто. Нарежете 2 банана на кръгчета. Върху всяко парче тесто сложете по 1 с.л. течен шоколад и парче банан. Завийте тестото на банички, намажете със смес от 1 яйце и 1 с.л. мляко и печете на 200°C за 30 мин.
В шоколад
15 мин/ 3 порции
Обелете и разрежете на парчета с големина по желание 3 банана. Забийте във всяко парче по 1 бамбукова клечка (може да използвате шишчета за скара). Разтопете 100 г черен шоколад на водна баня. Потопете всяко парче банан в шоколада и оваляйте в натрошени ядки по желание.
Смути
10 мин/1 порция
Обелете и нарежете на парчета 2 банана. Сложете ги в блендер заедно с 200 мл кисело мляко, 1 с.л. мед и щипка канела. Разбийте до еднородно състояние, изсипете в чаша и сервирайте.
Коктейл „Пиян банан”
10 мин/ 2 порции
Сложете в блендер 1 ч.ч. мляко, 125 г кисело мляко, 1 обелен и нарязан банан, 100 мл сметанов ликьор, 100 мл шоколадов ликьор и сладолед на вкус. Изсипете чаши, украсете в настърган шоколад и кръгчета банан и сервирайте.
Коментари (0)
Вашият коментар