богато на фолиева киселина
лесно
4 порции
45 мин
За една порция:
443 ккал
мазнини 11,4 г
въглехидрати 69,7 г
протеини 16,1г
фибри 16,2 г
необходими продукти:
1 ч.ч. леща
1 ч.ч. ориз
3 с.л. зехтин
1 глава лук
1 лимон
1 ч.л. зеленчукова подправка
сол и пипер на вкус
кисело мляко по желание
начин на приготвяне:
1 Сварете ориза с 3-4 ч.ч. вода или според инструкциите на производителя. Изцедете го и го оставете настрани.
2 Нарежете лука на дребно и го задушете в тиган със зехтина. Добавете лещата, разбъркайте и налейте в съда вода, колкото да покрие. Оставете я на котлона да къкри до омекване на лещата. Преди да я свалите от огъня добавете изцедения ориз и зеленчуковата подправка. Разбъркайте, за да се смесят вкусовете. Поръсете с лимонов сок, сол и пипер на вкус.
3 Поднесете предястието, гарнирано с кисело мляко.
Използвайте по желание леща от консерва, за да съкратите времето за готвене.
за още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"
Коментари (0)
Вашият коментар