богато на манган
лесно
4 порции
20 мин
За една порция:
123 ккал
мазнини 8 г
въглехидрати 12 г
протеини 3,8 г
фибри 5,8 г
холестерол 11 мг
необходими продукти:
1/3 ч.ч. лешници
600 г зелен фасул
20 г масло
1 стрък пресен лук
2 с.л. оцет балсамико
сол и пипер на вкус
начин на приготвяне:
1 Загрейте тиган на средна степен на котлона. Начупете лешниците на дребно и ги изпечете за 3-4 мин.
2 Почистете и измийте зеления фасул и го сложете да се свари в подсолена вода до омекване. Изцедете го добре и го прехвърлете в купа. Покрийте го, за да не изстива.
3 Сложете маслото да се разтопи в тигана, добавете нарязания на дребно лук. Разбърквайте за 1-2 минути, докато омекне. След това добавете балсамикото и фасула. Разбъркайте добре.
4 Поръсете с ядките преди сервиране.
Може да използвате орехи или други ядки по желание, или да гарнирате блюдото с настърган пармезан.
За още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"
Коментари (0)
Вашият коментар