Напишете дума/думи за търсене

Зелен фасул с ядки

богато на манган

лесно

4 порции

20 мин

За една порция:

123 ккал

мазнини 8 г

въглехидрати 12 г

протеини 3,8 г

фибри 5,8 г

холестерол 11 мг

необходими продукти:

1/3 ч.ч. лешници

600 г зелен фасул

20 г масло

1 стрък пресен лук

2 с.л. оцет балсамико

сол и пипер на вкус

начин на приготвяне:

1 Загрейте тиган на средна степен на котлона. Начупете лешниците на дребно и ги изпечете за 3-4 мин.

2 Почистете и измийте зеления фасул и го сложете да се свари в подсолена вода до омекване. Изцедете го добре и го прехвърлете в купа. Покрийте го, за да не изстива.

3 Сложете маслото да се разтопи в тигана, добавете нарязания на дребно лук. Разбърквайте за 1-2 минути, докато омекне. След това добавете балсамикото и фасула. Разбъркайте добре.

4 Поръсете с ядките преди сервиране.

Може да използвате орехи или други ядки по желание, или да гарнирате блюдото с настърган пармезан.

За още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X