Напишете дума/думи за търсене

Рецепти за заети хора, които искат да се хранят здравословно - трета част

Сякаш най-големият проблем на днешния ден е липсата на достатъчно времеви ресурси за всичко, което искаме и трябва да свършим. Все бързаме за някъде, все закъсняваме, все изпускаме срокове. В същото време осъзнаваме с всеки изминал ден все по-ясно необходимостта да се храним по-здравословно. Затова решихме да стартираме поредица, в която ще ви зареждаме с лесни и здравословни рецепти, които може да приготвите надве-натри, но хем да ви е вкусно, хем да не ви е гузно, че отново сте направили компромис със здравето си. В предишните части на нашите рецепти правихме вкусни барчета за деца и за големи, пица от карфиол, закуска за офиса и бързо азиатско на тиган. Днес ще се заредим с разядки, така че поне до средата на седмицата да не трябва да готвим вечеря. Вадите разядките и буца сирене и си казвате „Наздраве“ с халба бира.

Бързи разядки за заети хора

Може да приготвите разядки от почти всичко. Останал ви е боб? Бобената разядка е за чудо и приказ! Омръзна ви да ядете все лютеница? Дайте й съвсем нов характер! Авокадото е взело да се разваля? Бързо го връщайте към живот с малко чесън и лимонов сок!

Даваме ви няколко идеи, а на нашия сайт mila.bg ще намерите много подробна статия за разядките в рубриката „Съвети за домакини“.

Бобена разядка

необходими продукти:

2 ч.ч. сварен боб (или нахут), може и от консерва

100 г крем сирене

2 скилидки чесън

сол, черен и червен пипер, кимион

зехтин

лимонов сок

пушен червен пипер за поръсване

начин на приготвяне:

1 Смелете боба или нахута в блендер.

2 Добавете останалите продукти и разбъркайте.

3 Затворете в стъклена кутия или буркан, като отгоре наръсите червен пипер и посипете зехтин.

Маслинена паста

необходими продукти:

200 г черни маслини без костилка

200 г зелени маслини без костилка

100 г сушени домати

2-3 лентички аншоа

мащерка

зехтин

лимонов сок

начин на приготвяне:

1 Смелете маслините, доматите и аншоата до желаната консистенция.

2 Овкусете с прясна мащерка по възможност. Ако нямате, може да ползвате сушена или друга средиземноморска подправка по свой вкус: риган, босилек и т.н.

3 Залейте със зехтин и лимонов сок.

4 Съхранявайте в буркан или кутия. Може да сервирате пастата с каперси отгоре.

Лютеница плюс

необходими продукти:

300 г лютеница

100 г натрошено сирене

1 сварено яйце на парченца

1 стрък праз на ситно

1 скилидка чесън

зехтин

начин на приготвяне:

1 Смесете всички продукти добре, като внимавате сиренето все пак да се усеща на места.

2 Затворете в буркан или кутия. Може да сервирате с допълнителни парчета сирене.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X