Напишете дума/думи за търсене

Макарони в гювече

богато на фосфор

лесно

3 порции

30 мин

За една порция:

329 ккал

мазнини 12 г

холестерол 18 мг

въглехидрати 45 г

протеини 10 г

фибри 3 г

необходими продукти:

1/2 пакет макарони

1 с.л. зехтин

сол и пипер на вкус

1 чушка

1 домат

кашкавал

начин на приготвяне:

1 Сварете макароните в подсолена вода до омекване. Изцедете ги добре, овкусете ги със сол и пипер.

2 Нарежете чушката и домата и ги задушете в зехтина. Добавете макароните и разбъркайте за няколко минути.

3 Прехвърлете макароните в гювечета, добавете настърган кашкавал и ги запечете за около 20 мин на 220°С във фурната.

Използвайте по желание пармезан, добавете колбас или кайма по избор.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X