богато на витамин A
лесно
5 порции
45 мин
За една порция:
122 ккал
мазнини 3 г
холестерол 26 мг
въглехидрати 15 г
протеини 10 г
фибри 2 г
необходими продукти:
5 долни пилешки бутчета
5 резена бекон
2 с.л. зехтин
1 морков
1 чушка
1 картоф
1 стрък лук
1/2 ч.л. зеленчукова подправка
сол и пипер на вкус
начин на приготвяне:
1 Задушете пилешките бутчета със зехтина и бялата част на лука в дълбок тиган на котлона. Поръсете ги със зеленчукова подправка, сол и пипер. Разбърквайте често и затваряйте с капак. След няколко минути добавете нарязаните морков, картоф и чушка.
2 Загрейте фурната на 200°С, пригответе съд за печене. Завийте бутчетата внимателно в бекон и ги поставете в съда за печене. Около тях добавете зеленчуците от тигана и стръка лук. Запечете за около 25 мин.
Поднесете пилешкото с част от зеленчуците.
Коментари (0)
Вашият коментар