Напишете дума/думи за търсене

подправка

;
Неподозираните качества на бахара

Неподозираните качества на бахара

Някой кулинар ще каже, че е въпрос на вкус с какви подправки да обогатите ястията си. Когато обаче си недостатъчно опитен в кухнята, е полезно да знаеш някои основни правила

Кимионът – подцененият извор на здраве (+рецепта)

Кимионът – подцененият извор на здраве (+рецепта)

Макар кимионът да е една от най-известните подправки, като че ли напоследък е изместен от различни „по-модерни“ овкусители. Той обаче е устоял теста на времето ултимативно

Тази подправка предпазва орхидеите

Тази подправка предпазва орхидеите

Сигурно на всеки се е случавло да умори орхидея. Те лесно загниват при неподходящ воден режим или по-ниски температури. И тук на помощ идва канелата. При загниване в зоната на корените се препоръчва

За какво помага етеричното масло от лавандула

За какво помага етеричното масло от лавандула

Някой кулинар ще каже, че е въпрос на вкус с какви подправки да обогатите ястията си. Когато обаче си недостатъчно опитен в кухнята, е полезно да знаеш някои основни правила

Брускети с гъби и кашкавал

Брускети с гъби и кашкавал

богато на селен лесно 4 порции 20 мин За една порция: 119 ккал мазнини 5 г холестерол 10 мг въглехидрати 12 г протеини 5 г фибри 0,8 г необходими продукти: 4 филии хляб 100 г гъби 1 ч.л

Дафиновият лист облекчава стомаха и ставите

Дафиновият лист облекчава стомаха и ставите

Някой кулинар ще каже, че е въпрос на вкус с какви подправки да обогатите ястията си. Когато обаче си недостатъчно опитен в кухнята, е полезно да знаеш някои основни правила

Тази билка прави рибата неустоима

Тази билка прави рибата неустоима

Някой кулинар ще каже, че е въпрос на вкус с какви подправки да обогатите ястията си. Когато обаче си недостатъчно опитен в кухнята, е полезно да знаеш някои основни правила

Завито пиле в бекон

Завито пиле в бекон

богато на витамин A лесно 5 порции 45 мин За една порция: 122 ккал мазнини 3 г холестерол 26 мг въглехидрати 15 г протеини 10 г фибри 2 г необходими продукти: 5 долни пилешки бутчета 5 резена бекон 2

Гомасио – японската тайна на дълголетието

Гомасио – японската тайна на дълголетието

В Япония подправката за столетниците се нарича гомасио. Прясно приготвената подправка има прекрасен аромат и ни напомня, че храната без подправки е скучна и безвкусна

ТОП 10 на аюрведичните билки

ТОП 10 на аюрведичните билки

Аюрведичното лечение е широко разпространено в страните от Изтока и се използва повече от 3 хиляди години. То се основава на постигане на хармония на ума

X