богато на витамин С
лесно
10 порции
50 мин+охлаждане
За една порция:
326 ккал
мазнини 24 г
холестерол 34 мг
въглехидрати 23 г
протеини 3,5 г
фибри 1,1 г
необходими продукти:
1 лист бутер тесто
200 г сметана
1/3 ч.ч. пудра захар
12 бр. ягоди
начин на приготвяне:
1 Разточете кората, след като тестото се размрази и отпусне на стайна температура. Сложете го в тава за печене, застлана с хартия. Сложете го във фурната и го изпечете на 180°С до зачервяване. Извадете и оставете кората да изстине.
2 Разбийте с помощта на миксер сметаната със захарта на гъст крем. Разделете кората на две и половина части. Едната използвайте за основа в подходящ по размер, продълговат съд, половинката разделете още веднъж на две за стени, а остатъка от изпечената кора - за покриване.
4 Асемблирайте сладкиша, като поставите основата от кората и двете стени от бутер тесто в съда. Напълнете с разбитата сметана и ягоди и покрийте с кора.
5 Сложете десерта в хладилника да се стегне за една нощ. Нарежете го с остър нож на дебели правоъгълни парчета и ги слепете една за друга със срязаната част нагоре.
Добавете още ягоди, ако разбитата сметана не е достатъчна, за да изпълни пространството между корите, или сложете още сметана.
Коментари (0)
Вашият коментар