Напишете дума/думи за търсене

Бутер сладкиш със сметана и ягоди

богато на витамин С

лесно

10 порции

50 мин+охлаждане

За една порция:

326 ккал

мазнини 24 г

холестерол 34 мг

въглехидрати 23 г

протеини 3,5 г

фибри 1,1 г

необходими продукти:

1 лист бутер тесто

200 г сметана

1/3 ч.ч. пудра захар

12 бр. ягоди

начин на приготвяне:

1 Разточете кората, след като тестото се размрази и отпусне на стайна температура. Сложете го в тава за печене, застлана с хартия. Сложете го във фурната и го изпечете на 180°С до зачервяване. Извадете и оставете кората да изстине.

2 Разбийте с помощта на миксер сметаната със захарта на гъст крем. Разделете кората на две и половина части. Едната използвайте за основа в подходящ по размер, продълговат съд, половинката разделете още веднъж на две за стени, а остатъка от изпечената кора - за покриване.

4 Асемблирайте сладкиша, като поставите основата от кората и двете стени от бутер тесто в съда. Напълнете с разбитата сметана и ягоди и покрийте с кора.

5 Сложете десерта в хладилника да се стегне за една нощ. Нарежете го с остър нож на дебели правоъгълни парчета и ги слепете една за друга със срязаната част нагоре.

Добавете още ягоди, ако разбитата сметана не е достатъчна, за да изпълни пространството между корите, или сложете още сметана.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X