Универсален салатен дресинг
богато на протеини
лесно
2 порции
10 мин
за 1 порция:
382 ккал
мазнини 37,2 г
холестерол 30 мг
въглехидрати 12,2 г
фибри 0,1 г
протеини 1,8 г
необходими продукти:
85 г майонеза
85 г заквасена сметана
2 с.л. бял винен оцет или лимонов сок
2 с.л. зехтин
1 ч.л. дижонска горчица
3 стръка пресен лук на ситно
1/4 ч.ч. магданоз на ситно
начин на приготвяне:
Разбъркайте добре всички продукти. Осолете и подправете салатата.
Цитрусов дресинг с босилек
лесно
2 порции
10 мин
за 1 порция:
70 ккал
мазнини 7,3 г
фибри 0,5 г
протеини 0,2 г
въглехидрати 1,1 г
1/2 ч.ч. босилек
1/4 ч.ч. зехтин
1/4 ч.ч. портокалов сок
1 с.л. лимонов сок
1 ч.л. дижонска горчица
1/2 ч.л. печени семена от копър
1/4 ч.л. пудра захар
Сложете продуктите в блендера и пасирайте. Овкусете добре със сол и черен пипер и отново пасирайте. Подходящ за рибни салати.
Дресинг за салата „Цезар“
Богато на витамин D
лесно
2 порции
10 мин
за 1 порция:
475 ккал
мазнини 53 г
холестерол 84 мг
въглехидрати 1 г
фибри 0,2 г
протеини 3,7 г
1 яйце
1 с.л. бял винен оцет
2 с.л. дижонска горчица
1 филе от аншоа на дребно
1 счукана скилидка чесън
1/2 ч.ч. зехтин
1 Кипнете вода и прибавете яйцето с черупката. Варете 1 мин. Извадете яйцето, пракнете под студена вода, докато се охлади достатъчно.
2 Чукнете яйцето в купа. Прибавете оцета, горчицата, аншоата и чесъна. Разбъркайте добре.
Сусамов дресинг
без холестерол
лесно
2 порции
10 мин
за 1 порция:
160 ккал
мазнини 11,5 г
въглехидрати 7,9 г
фибри 0,8 г
протеини 2,8 г
60 мл соев сос
60 мл оризов оцет
1 с.л. зехтин
1 с.л. кафява захар
1 с.л. печен сусам
1 червена люта чушка без семките на ситно
1 ч.л. сусамово олио
Разбийте соевия сос, оцета, зехтина, захарта, сусама, лютата чушка и сусумово олио достатъчно добре. Дресингът е подходящ за азиатски салати.
Коментари (0)
Вашият коментар