Напишете дума/думи за търсене

Кюфтенца от киноа и пармезан

необходими продукти:

250 мл вода

1/2 ч.ч. киноа

25 г овесени ядки

2 с.л. настърган пармезан + допълнителна за поръсване

2 с.л. лук на ситно

2 леко разбъркани яйца

2 тиквички на панделки

1 с.л. зехтин

4 питки за хамбургери наполовина

листа от марулка

нискомаслена майонеза за сервиране по желание

начин на приготвяне:

1 Сложете киноата на средна температура, след като заври, намалете огъня. Оставете да къкри 12-14 мин, или докато течността се абсорбира. Изстудете напълно.

2 Смесете я с овесените ядки, пармезана, лука и яйцата. Осолете добре и оставете настрани за 10 мин.

3 Загрейте зехтина на средна температура в тефлонов тиган и сложете кръгли форми за пържене на яйца и в тях разпределете микстурата с киноата. Гответе 2 мин, или докато сместа стане хрупкава. Отцедете върху кухненска хартия.

4 Все още топлата плънка поръсете с пармезан. Препечете хлебчетата, поставете по една марулка върху основата й, а върху нея и пълнежа. Сервирайте с нискомаслена майонеза, печени тиквички и салатен лук.

За още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X