необходими продукти:
250 мл вода
1/2 ч.ч. киноа
25 г овесени ядки
2 с.л. настърган пармезан + допълнителна за поръсване
2 с.л. лук на ситно
2 леко разбъркани яйца
2 тиквички на панделки
1 с.л. зехтин
4 питки за хамбургери наполовина
листа от марулка
нискомаслена майонеза за сервиране по желание
начин на приготвяне:
1 Сложете киноата на средна температура, след като заври, намалете огъня. Оставете да къкри 12-14 мин, или докато течността се абсорбира. Изстудете напълно.
2 Смесете я с овесените ядки, пармезана, лука и яйцата. Осолете добре и оставете настрани за 10 мин.
3 Загрейте зехтина на средна температура в тефлонов тиган и сложете кръгли форми за пържене на яйца и в тях разпределете микстурата с киноата. Гответе 2 мин, или докато сместа стане хрупкава. Отцедете върху кухненска хартия.
4 Все още топлата плънка поръсете с пармезан. Препечете хлебчетата, поставете по една марулка върху основата й, а върху нея и пълнежа. Сервирайте с нискомаслена майонеза, печени тиквички и салатен лук.
За още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"
Коментари (0)
Вашият коментар