Яйца със захаросан бекон
необходими продукти:
2 големи резена бекон
1 с.л. кленов сироп
1 с.л. кафява захар
12 твърдо сварени яйца
1/2 ч.ч. майонеза
1 с.л. чили сос
1 ч.л. дижонска горчица
2 ч.л. естрагон на ситно
1 с.л. пресен лук
начин на приготвяне:
1 Загрейте фурната на 200°C. Смесете бекона с кленовия сироп и кафявата захар. Застелете скарата на печката с хартия и печете 10-12 мин, или докато беконът стане хрупкав и се карамелизира.
2 Нарежете яйцата наполовина. Извадете жълтъците и ги намачкайте. Прибавете към тях майонецата, чили соса, естрагона, горчицата и пресния лук. Разбъркайте. Овкусете със сол и черен пипер.
3 Сложете сместа в пош и напълнете яйцата. Нарежете на ситно бекона и поръсете отгоре.
Яйчено къри
необходими продукти:
6 твърдо сварени яйца
2 с.л. олио
1 глава лук на ситно
2 домата на ситно
1 с.л. къри на прах
2 ч.л. синапени семена
1 ч.л. куркума
400 мл кокосово мляко
начин на приготвяне:
1 Загрейте олиото на средно висока температура. Сотирайте лука за около 7 мин, или до златисто. Прибавете доматите, кърито, синапа и куркумата. Разбъркайте. Гответе 2 мин, или докато синапените семена започнат да се пукат.
3 Добавете кокосовото мляко и оставете да къкри за 10 мин, или докато се сгъсти леко. Бъркайте често. Сложете яйцата за 1-2 мин, свалете от огъня и сервирайте.
Салата с яйца и лимон
необходими продукти:
12 твърдо сварени яйца на едро
1 глава червен лук на ситно
5 стръка целина на ситно
3/4 ч.ч. майонеза
сокът и кората на 1 голям лимон
щипка лют червен пипер
150 г крутони
200g г рукола
начин на приготвяне:
1 Разбъркайте внимателно яйцата, лука и целината. Разбийте майонезата, лимоновата кора и 1/4 ч.ч. лимонов сок. Овкусете със сол и лют червен пипер.
2 Добавете майонезената смес, крутоните и руколата към яйцата. Внимателно разбъркайте. Сервирайте.
Коментари (0)
Вашият коментар