Напишете дума/думи за търсене

Шоколадки с ядки

необходими продукти:

1 1/2 ч.ч. пудра захар

1/3 ч.ч. какао

щипка сол

2 белтъка

1 ванилия

1/2 ч.ч. черен шоколадов чипс (или настърган наедро шоколад)

70 г начупен бадем или шамфъстък

течен шоколад за украса

начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 175°С и застелете широка тава с хартия за печене.

2. Смесете в купа захарта, какаото и солта. Добавете белтъците и ванилията и разбъркайте до получаване на гъста и лепкава смес. Сложете шоколадовия чипс и разбъркайте.

3. С лъжица разпределете тестото върху хартията, като оставяте разстояние между шоколадките. Сложете ги във фурната и печете около 12-15 мин. Изчакайте ги да се охладят напълно преди да ги махнете от хартията.

4. Загрейте леко течния шоколад и полейте с него шоколадките. Отгоре добавете ядките.

По желание добавете част от начупените ядки към тестото.

За още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X