необходими продукти:
1 1/2 ч.ч. пудра захар
1/3 ч.ч. какао
щипка сол
2 белтъка
1 ванилия
1/2 ч.ч. черен шоколадов чипс (или настърган наедро шоколад)
70 г начупен бадем или шамфъстък
течен шоколад за украса
начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 175°С и застелете широка тава с хартия за печене.
2. Смесете в купа захарта, какаото и солта. Добавете белтъците и ванилията и разбъркайте до получаване на гъста и лепкава смес. Сложете шоколадовия чипс и разбъркайте.
3. С лъжица разпределете тестото върху хартията, като оставяте разстояние между шоколадките. Сложете ги във фурната и печете около 12-15 мин. Изчакайте ги да се охладят напълно преди да ги махнете от хартията.
4. Загрейте леко течния шоколад и полейте с него шоколадките. Отгоре добавете ядките.
По желание добавете част от начупените ядки към тестото.
За още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"
Коментари (0)
Вашият коментар