Необходими продукти:
1 ч.ч. киноа
2 ч.ч. вода
1/3 ч.ч. мляко
4 яйца
1 ванилия
180 г масло
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. кафява захар
1 ч.ч. какао
1 1/2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сода за хляб
Начин на приготвяне:
1. Сложете количеството киноа да се свари за около 15-20 мин на слаб огън, като от време на време разбърквате. Водата трябва да се абсорбира напълно. Дръпнете съда настрани и го оставете да се охлади.
2. Загрейте фурната на 180°C и пригответе кексова форма за печене. Разбийте яйцата с млякото и ванилията. Добавете 2 ч.ч. от свареното количество киноа. Разтопете маслото и също го прибавете към тестото. В отделен съд смесете сухите съставки и постепенно ги добавете към яйчената смес с киноа.
3. Печете около 50 – 60 мин. Проверете готовността на десерта с клечка за зъби, тя трябва да излезе чиста от тестото.
Сервирайте десерта топъл или със стайна температура. Поднесете го със сметана, ягоди или със сладолед по желание.
Почерпете се с още сладки и полезни рецепти от сп. "Рецепти за здраве".
Коментари (0)
Вашият коментар