Напишете дума/думи за търсене

Свински хапки в сос от червени чушки

Необходими продукти:

600 г свинска плешка

2 с.л. олио

1 глава лук на ситно

4 червени чушки

1 ч.л. кимион

2 картофа на кубчета

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Нарежете месото на кубчета и го запържете в олиото заедно с лука. Добавете малко вода и целите чушки, без да ги режете. Гответе 20 минути на тих огън.

2. Извадете чушките и след като поизстинат, отстранете люспите им. Най-лесно е да направите това с лъжица, като изстържете меката вътрешност. Пасирайте чушките на пюре.

3. Върнете пюрето обратно при месото и подправете със сол, черен пипер и кимион. Гответе до пълно омекване на месото.

Ако харесвате аромата на дафината, може да добавите 1-2 листа в ястието.

За повече вкусни рецепти и съвети от специалисти търсете новия брой на списание "Рецепти за здраве".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X