Необходими продукти:
600 г свинска плешка
2 с.л. олио
1 глава лук на ситно
4 червени чушки
1 ч.л. кимион
2 картофа на кубчета
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Нарежете месото на кубчета и го запържете в олиото заедно с лука. Добавете малко вода и целите чушки, без да ги режете. Гответе 20 минути на тих огън.
2. Извадете чушките и след като поизстинат, отстранете люспите им. Най-лесно е да направите това с лъжица, като изстържете меката вътрешност. Пасирайте чушките на пюре.
3. Върнете пюрето обратно при месото и подправете със сол, черен пипер и кимион. Гответе до пълно омекване на месото.
Ако харесвате аромата на дафината, може да добавите 1-2 листа в ястието.
За повече вкусни рецепти и съвети от специалисти търсете новия брой на списание "Рецепти за здраве".
Коментари (0)
Вашият коментар