необходими продукти:
4 настъргани картофа
1 глава лук на ситно
200 г нарязани гъби
100 г нарязана шунка
сол и черен пипер на вкус
1 ч.л. суха мащерка
4 разбити яйца
4 с.л. зехтин
начин на приготвяне:
1. В голям тиган задушете в 2 с.л. зехтин картофите, лука и гъбите. Подправете с мащерка, сол и черен пипер.
2. Сипете сместа в купа и охладете, след което прибавете шунката и яйцата.
3. Сипете 1 с.л. зехтин в тигана, в който сте задушили зеленчуците. Изсипете цялата смес наведнъж и притиснете добре с лъжица. Гответе под капак на слаб огън 10 минути.
4. Намажете повърхността на омлета с останалия зехтин и с помощта на чиния я обърнете в тигана за да се сготви и от другата страна. Пържете още 5 минути и сервирайте ястието топло.
Може да изпечете ястието във фурна загрята на 180 градуса за 25-30 минути.
за още практични съвети, полезна информация, вкусни предложения, интервюта със специалисти по здравословно хранене и срещи с любими кулинарни блогъри търсете списание "Рецепти за здраве"
Коментари (0)
Вашият коментар