Сиренето няма как да ни омръзне. Затова потърсихме къде по света се предлагат такива рецепти със сирене, които у нас рядко се готвят. Ето две от тях.
Парижки десерт
необходими продукти:
150 г сирене
1-2 сладки ябълки
шепа бадеми
2 с.л. майонеза
лимонов сок
сол
начин на приготвяне:
1 Нарежете сиренето и обелените ябълки на тънки ивици.
2 Смесете ги с бадемите, майонезата и лимоновия сок. Може да доовкусите по желание със сол и черен пипер.
3 Французите го сервират с леко препечен хляб.
Топъл сандвич със сирене и бира от Уелс
необходими продукти:
6 дебели филии бял хляб
240 г настъргано сирене
3 с.л. масло
1/8 л бира
щипка сладък червен пипер
1 ч.л. горчица
1-2 жълтъка
начин на приготвяне:
1 Препечете белия хляб.
2 Разтопете маслото на слаб огън и при непрекъснато бъркане добавете сиренето и бирата, така че да получите гладка смес.
3 Подправете с червения пипер и горчицата.
4 Разбийте жълтъците и ги излейте в сместа.
5 Загрейте отново всичко, без да го оставяте да заври.
6 Намажете дебело получената смес върху филиите и запечете на фурна.
Коментари (0)
Вашият коментар