Мислите как да разнообразите закуската си, но така че готвенето да не отнеме много време? Имаме предложение! Смути от елда е чудесна алтернатива на овесената каша. Активираната елда се усвоява много лесно и се чувствате сити за дълго време.
Рецептата е вегетарианска и е без глутен. Може да експериментирате, да опитате различни плодове, да добавите малко ванилия или узряла круша вместо банан. А за още по-богат вкус ядките са перфектни.
Елда с боровинки и лимон
Необходими продукти (за 1-2 порции):
8 супени лъжици елда
100 г замразени боровинки
100 мл растително мляко по ваш избор
4 супени лъжици кокосова сметана
1 голям банан
1 малък лимон
щипка кайенски пипер
щипка сол
За гарниране:
нарязана круша
нарязани шамфъстъци
прясна мента
Начин на приготвяне:
Накиснете елдата поне час, за предпочитане за цяла нощ. Изцедете и изплакнете. Поставете я заедно с останалите съставки в блендер и пюрирайте до гладкост. За украса може да добавите малко кокосова сметана отгоре, да прибавите парчета круша, шамфъстък и прясна мента.
Да ви е вкусно!
Коментари (0)
Вашият коментар