Напишете дума/думи за търсене

Най-неустоимата закуска без глутен

Мислите как да разнообразите закуската си, но така че готвенето да не отнеме много време? Имаме предложение! Смути от елда е чудесна алтернатива на овесената каша. Активираната елда се усвоява много лесно и се чувствате сити за дълго време.

Рецептата е вегетарианска и е без глутен. Може да експериментирате, да опитате различни плодове, да добавите малко ванилия или узряла круша вместо банан. А за още по-богат вкус ядките са перфектни.

Елда с боровинки и лимон

Необходими продукти (за 1-2 порции):

8 супени лъжици елда
100 г замразени боровинки
100 мл растително мляко по ваш избор
4 супени лъжици кокосова сметана
1 голям банан
1 малък лимон
щипка кайенски пипер
щипка сол

За гарниране:
нарязана круша
нарязани шамфъстъци
прясна мента

Начин на приготвяне:

Накиснете елдата поне час, за предпочитане за цяла нощ. Изцедете и изплакнете. Поставете я заедно с останалите съставки в блендер и пюрирайте до гладкост. За украса може да добавите малко кокосова сметана отгоре, да прибавите парчета круша, шамфъстък и прясна мента.

Да ви е вкусно!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X