Напишете дума/думи за търсене

Канелени рулца

Необходими продукти:

за тестото:

1 ч.ч. мляко

1/4 ч.ч. масло

3 1/2 ч.ч. брашно

1/4 ч.ч. захар

щипка сол

2 ч.л. мая

1 яйце

за плънката:

1 ч.ч. течен шоколад

2 ч.л. канела

Начин на приготвяне:

1. Сложете млякото и маслото в купа, подходяща за микровълнова фурна, и ги затоплете до разтопяване на маслото. Не позволявайте на млякото да завира.

2. Смесете брашното, захарта и солта, като запазите малко от брашното настрана. Размийте маята в млякото и я добавете към сухите съставки. Сложете яйцето. Омесете тестото, като постепенно добавяте останалото брашно, в случай че лепне по стените на съда. Покрийте го с кърпа и го оставете да почине за 10 мин.

3. Извадете тестото и го разточете върху набрашнен плот на продълговата кора.

4. Намажете я с шоколада и поръсете с канелата. Навийте тестото на руло и го разрежете на парчета с остър нож без да натискате или с конец. Подредете парчетата със срязаната част нагоре в намаслен съд за печене и го покрийте с кърпа. Оставете рулцата да се надигнат на топло за около 25 мин.

5. Загрейте фурната на 170 градуса и ги сложете да се пекат 15-20 мин. Извадете рулцата и ги оставете да се охладят преди сервиране.

По желание поръсете десерта отгоре с ядки, захарна глазура или разтопен шоколад.

За още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X