Необходими продукти:
за тестото:
1 ч.ч. мляко
1/4 ч.ч. масло
3 1/2 ч.ч. брашно
1/4 ч.ч. захар
щипка сол
2 ч.л. мая
1 яйце
за плънката:
1 ч.ч. течен шоколад
2 ч.л. канела
Начин на приготвяне:
1. Сложете млякото и маслото в купа, подходяща за микровълнова фурна, и ги затоплете до разтопяване на маслото. Не позволявайте на млякото да завира.
2. Смесете брашното, захарта и солта, като запазите малко от брашното настрана. Размийте маята в млякото и я добавете към сухите съставки. Сложете яйцето. Омесете тестото, като постепенно добавяте останалото брашно, в случай че лепне по стените на съда. Покрийте го с кърпа и го оставете да почине за 10 мин.
3. Извадете тестото и го разточете върху набрашнен плот на продълговата кора.
4. Намажете я с шоколада и поръсете с канелата. Навийте тестото на руло и го разрежете на парчета с остър нож без да натискате или с конец. Подредете парчетата със срязаната част нагоре в намаслен съд за печене и го покрийте с кърпа. Оставете рулцата да се надигнат на топло за около 25 мин.
5. Загрейте фурната на 170 градуса и ги сложете да се пекат 15-20 мин. Извадете рулцата и ги оставете да се охладят преди сервиране.
По желание поръсете десерта отгоре с ядки, захарна глазура или разтопен шоколад.
За още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"
Коментари (0)
Вашият коментар