богато на фибри
лесно
4 порции
40 мин
За една порция:
248 ккал
мазнини 17 г
холестерол 8 мг
въглехидрати 22 г
протеини 10 г
фибри 8 г
необходими продукти:
1 ч.ч. ориз
1 малка глава лук
2 с.л. зехтин
1 с.л. масло
4 ч.ч. бульон
1 глава артишок
сол и пипер на вкус
начин на приготвяне:
1 Сварете ориза в бульона, добавете сол и пипер на вкус. Обелете главата артишок и я бланширайте за кратко в подсолена вода. Нарежете я на парчета.
2 Задушете лука в зехтина. Добавете артишока и изцедения ориз. Разбърквайте до смесване на вкусовете. Сложете маслото.
Поднесете предястието с прясно нарязан копър. По желание добавете тиквички, тиква, броколи.
За още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"
В новия ни брой ще намерите неустоими предложения, с които ще задоволите и най-претенциозното небце. Ще научите как да разпознавате орторексията и защо манията по здравословно хранене може да е опасна. Ще разберете кои са най-полезните масла за готвене и ще ви запознаем с изкушения, подходящи за барбекю. Тук са и шест идеи за салати с патладжан, с които да впечатлите.
Ако сте почитатели на вегетарианството, има интересни рецепти и за вас. Тук са и вкуснотиите от специалната ни рубрика „В кухнята на баба“.От страниците ни ще стане ясно кои са най-прочутите студени супи по света, ще се натъкнете и на невероятни предложения за нисковъглехидратни пици.
Ще ви срещнем и със сминдуха, който придава уютен аромат на гозбата, а наш специален гост е Мария Митева-Христоу от My Cooking Book, която споделя кулинарните си тайни. А от корицита ни вкусно ви намига фамозното розово руло с маскарпоне крем от Harry and Lexy's Workshop.
В броя ще откриете меню, подходящо за деца, както и такова за красива кожа. Ще ви запознаем и с грузинската кухня, която е събрала в себе си най-добрите кулинарни традиции на Азия и Черноморието.
От специалиста по биохрани Живко Джамяров ще научите кои билки помагат при Хашимото. А рецептите, които не бива да ви пропускате, са над 100!
Коментари (0)
Вашият коментар