Палачинки с горски плодове и сметана
лесно
4 порции
20 мин
въглехидрати 5 г
4 яйца
200 котидж сирене
1 с.л. хуск на прах (намира се в биомагазините)*
60 г краве масло или кокосово масло
за топинга:
1/2 ч.ч. пресни или замразени горски плодове
1 ч.ч. бита сметана
Разбъркайте добре яйцата, сиренето и пуска. Оставете настрани 10 мин, за да стегне микстурата. Загрейте маслото в незалепващ тиган и печете палачинките на средна температура по 3-4 мин от всяка страна. Разбийте сметаната на пяна и сервирайте с горски плодове по избор.
*Индийският бял живовляк хуск съдържа голямо количество фибри и водоразтворими влакна, които попаднали в стомаха, попиват водата и образуват плътен гел, симулиращ чувство за ситост.
Фритата със спанак
лесно
4 порции
40 мин
въглехидрати 4 г
140 г бекон
2 с.л. масло
230 г пресен спанак
8 яйца
1 ч.ч. бита сметана
140 г настърган кашкавал
1 Загрейте фурната на 175°C. Сотирайте бекона в маслото на средно висока температура до хрупкавост. Прибавете спанака. Свалете от котлона, когато зеленчукът започне леко да се сбръчква.
2 Разбийте яйцата и сметаната заедно и излейте в кръгла тава. Добавете бекона, спанака и поръсете с кашкавала. Сложете тавата на средната степен на фурната. Печете 25-30 мин, или до готовност.
Карфиолени хаш браунс
лесно
4 порции
30 мин
въглехидрати 5 г
425 г карфиол
3 яйца
1/2 глава настърган лук
1 ч.л. сол
2 щипки черен пипер
110 г масло
1 Настържете карфиола на ренде или в блендер. Прехвърлете в купа и към него сложете другите съставки. Оставете настрани за 5-10 мин. След това направете палачинки от сместа.
2 Разтопете маслото и в него гответе всяка страна на карфиолените палачинки по 4-5 мин
Кокосова каша
лесно
1 порция
10 мин
въглехидрати 4 г
30 г краве или кокосово масло
1 яйце
1 с.л. кокосово брашно
щипка хуск
4 с.л. кокосова сметана
щипка сол
Сложете всички съставки в незалепващ тиган. Смесете добре на ниска температура. Бъркайте постоянно до желаната плътност на сместа. Сервирайте с кокосово мляко или сметана. Гарнирайте кашата със свежи или замразени горски плодове.
Чиа пудинг
лесно
1 порция
5 мин
въглехидрати 7 г
3/4 ч.ч. кокосово мляко
2 с.л. чиа
1/2 ч.л. ванилов екстракт
Смесете всички съставки в буркан или стъклена купа. Покрийте и приберете в хладилника поне за 4 часа. Сервирайте пудинга със сметана, кокосово мляко и свежи или замразени горски плодове.
Гранола с джинджифил
лесно
8 порции
25 мин
въглехидрати 9 г
1 белтък
120 г бадеми на ситно
1 ч.л. сусам
50 г краве или кокосово масло
50 г кокосови стърготини
50 г бадемово брашно
2 ч.л. смлян джинджифил
щипка сол
Загрейте фурната на 150°C. Разбийте белтъка на пяна. Смесете сухите подправки и бадемите. Прибавете маслото и месете до гладко тесто. Сложете гранолата в тава с хартия и печете15–20 мин. Обръщайте внимателно на всеки 3 мин. Ядките трябва да покафенеят, без да изгарят. Сервирайте с кисело мляко или бита сметана.
Яйчени мъфини
лесно
6 порции
25 мин
въглехидрати 2 г
12 яйца
2 стръка пресен лук на ситно
140 г салам или чоризо на ситно
170 г настърган кашкавал
2 с.л. босилеково песто
сол
черен пипер
Загрейте фурната на 175°C. Намажете форми за мъфини с масло. Сложете в дъното на всяка колбас. Разбийте яйцата и овкусете с пестото, сол и черен пипер. Прибавете кашкавала и разбъркайте. Излейте във формите, а отгоре поръсете с пресен лук и малко колбас. Печете 15-20 мин, или до готовност.
Пържени филийки по френски
лесно
2 порции
10 мин
въглехидрати 4 г
За тестото:
1 ч.л. масло
2 с.л. бадемово брашно
2 с.л. кокосово брашно
1/2 ч.л. бакпулвер
щипка сол
2 яйца
2 с.л. бита сметана
за гарниране:
2 яйца
2 с.л. бита сметана
1/2 ч.л. канела
щипка сол
2 с.л. масло
1 Намазнете чаена чаша с масло. Смесете всички сухи подправки за тестото. Чукнете яйцата едно по едно в сметаната, разбъркайте добре и прибавете към сухата смес. Бъркайте до гладкост и прехвърлете в чашата. Сложете в микровълновата за 2 мин. Проверете дали тестото е готово в средата с помощта на клечка за зъби.
2 След като се охлади, нарежете наполовина. В друга купа разбийте яйцата за гарниране заедно със сметаната, канелата и солта. Оваляйте добре в сместа филийките. Пържете в много масло.
Коментари (0)
Вашият коментар