богато на витамин К
лесно
40 порции
70 мин + охлаждане
За една порция:
84 ккал
мазнини 6,5 г
въглехидрати 9 г
холестерол 12 мг
протеини 1 г
фибри 0,3 г
необходими продукти:
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
6 с.л. какао
щипка сол
1/2 ч.л. сода за хляб
1/2 ч.ч. олио
2 яйца
1 ванилия
1 ч.ч. гореща вода
за слепване:
сметана
масло
за глазурата:
200 г бял шоколад
4 с.л. сметана
начин на приготвяне:
1 Загрейте фурната на 180°С. застелете тава с хартия за печене и я намажете леко с масло.
2 Смесете сухите и течните съставки по отделно, а след това разбъркайте течните към сухите. Водата добавете накрая. Излейте сместа в съда за печене и го сложете във фурната за около 30 мин. Извадете изпечената основа, охладете я и я начупете на трохи. Смесете я със сметана и масло, докато започне да се слепва добре.
3 Оформете топчета на ръка и ги подредете върху хартия. Сложете ги във фризера за 30 мин.
4 Разтопете шоколада, добавете сметаната. Оваляйте топчетата в шоколада и отново ги подредете върху хартията.
Украсете десерта с шоколадови или с цветни захарни пръчици.
Коментари (0)
Вашият коментар