богато на витамин В2
лесно
12 порции
70 мин
За една порция:
407 ккал
мазнини 22 г
холестерол 110 мг
въглехидрати 45 г
протеини 6,7 г
фибри 1,6 г
необходими продукти:
4 яйца
1 1/2 ч.ч. захар
1 ванилия
2/3 ч.ч. крема сирене
1 1/2 ч.л. бакпулвер
1 ч.ч. масло
2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. какао
за глазурата:
200 г шоколад
1 с.л. масло
1 с.л. сметана
ягоди
начин на приготвяне:
1 Разбийте маслото със захарта до побеляване. Сложете крема сиренето и яйцата едно по едно. Добавете ванилията. Разбъркайте добре. Смесете бакпулвера с брашното и го добавете към тестото.
2 Излейте тестото във форма за кекс и го сложете да се пече около 60 мин на 165°С в предварително загрята фурна.
3 Разтопете шоколада за глазурата с маслото на водна баня. Добавете сметаната и разбъркайте. Залейте охладения и обърнат кекс с шоколадовата смес. Декорирайте с нарязани ягоди.
По желание добавете малко разтопен черен шоколад към част от тестото и го разстелете на пласт в кекса за получаване на втори шоколадов цвят.
За още практична информация, вкусни предложения, срещи с кулинарни блогъри и специалисти по здравословно хранене харесайте страницата ни "Рецепти за здраве"
Коментари (0)
Вашият коментар