Напишете дума/думи за търсене

Шоколадов кекс с ягоди

богато на витамин В2

лесно

12 порции

70 мин

За една порция:

407 ккал

мазнини 22 г

холестерол 110 мг

въглехидрати 45 г

протеини 6,7 г

фибри 1,6 г

необходими продукти:

4 яйца

1 1/2 ч.ч. захар

1 ванилия

2/3 ч.ч. крема сирене

1 1/2 ч.л. бакпулвер

1 ч.ч. масло

2 ч.ч. брашно

1/2 ч.ч. какао

за глазурата:

200 г шоколад

1 с.л. масло

1 с.л. сметана

ягоди

начин на приготвяне:

1 Разбийте маслото със захарта до побеляване. Сложете крема сиренето и яйцата едно по едно. Добавете ванилията. Разбъркайте добре. Смесете бакпулвера с брашното и го добавете към тестото.

2 Излейте тестото във форма за кекс и го сложете да се пече около 60 мин на 165°С в предварително загрята фурна.

3 Разтопете шоколада за глазурата с маслото на водна баня. Добавете сметаната и разбъркайте. Залейте охладения и обърнат кекс с шоколадовата смес. Декорирайте с нарязани ягоди.

По желание добавете малко разтопен черен шоколад към част от тестото и го разстелете на пласт в кекса за получаване на втори шоколадов цвят.

За още практична информация, вкусни предложения, срещи с кулинарни блогъри и специалисти по здравословно хранене харесайте страницата ни "Рецепти за здраве"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X