Напишете дума/думи за търсене

Шоколадов крем с бадеми

богато на флавоноиди

лесно

6 порции

210 мин

За една порция:

329 ккал

мазнини 23 г

въглехидрати 25 г

холестерол 101 мг

фибри 2 г

протеини 5,4 г

необходими продукти:

300 г черен шоколад

6 с.л. вода

2 с.л. какао

1 с.л. кафе

2 яйца

1 ванилия

2 с.л. захар

щипка сол

1 ч.ч. гъста сметана

3 с.л. смлени бадеми

начин на приготвяне:

1 Смесете предварително начупения шоколад с водата, какаото, и кафето в огнеупорна купа. Сложете я на водна баня и разбърквайте до получаване на хомогенна смес.

2 Разбийте жълтъците с 1 с.л. захар, ванилията и солта. Добавете шоколада, разбъркайте и оставете да се охлади за малко.

3 Разбийте белтъците с миксер до образуването на пяна, добавете останалата захар и продължете разбиването на висока скорост. Добавете белтъците на порции към шоколада и разбъркайте с шпатула. Сложете сметаната в купа и я разбийте до сгъстяване. Сложете смлените бадеми. Постепенно добавете всичко към муса.

4 Разпределете го в купички и ги сложете в хладилника за минимум 2 часа да се стегнат.

Увеличете количеството на сметаната, ако искате консистенцията на муса да е по-лека.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X