богато на флавоноиди
лесно
6 порции
210 мин
За една порция:
329 ккал
мазнини 23 г
въглехидрати 25 г
холестерол 101 мг
фибри 2 г
протеини 5,4 г
необходими продукти:
300 г черен шоколад
6 с.л. вода
2 с.л. какао
1 с.л. кафе
2 яйца
1 ванилия
2 с.л. захар
щипка сол
1 ч.ч. гъста сметана
3 с.л. смлени бадеми
начин на приготвяне:
1 Смесете предварително начупения шоколад с водата, какаото, и кафето в огнеупорна купа. Сложете я на водна баня и разбърквайте до получаване на хомогенна смес.
2 Разбийте жълтъците с 1 с.л. захар, ванилията и солта. Добавете шоколада, разбъркайте и оставете да се охлади за малко.
3 Разбийте белтъците с миксер до образуването на пяна, добавете останалата захар и продължете разбиването на висока скорост. Добавете белтъците на порции към шоколада и разбъркайте с шпатула. Сложете сметаната в купа и я разбийте до сгъстяване. Сложете смлените бадеми. Постепенно добавете всичко към муса.
4 Разпределете го в купички и ги сложете в хладилника за минимум 2 часа да се стегнат.
Увеличете количеството на сметаната, ако искате консистенцията на муса да е по-лека.
Коментари (0)
Вашият коментар