богато на калций
лесно
10 порции
10 мин
За една порция:
48 ккал
мазнини 2 г
холестерол 3 мг
въглехидрати 5 г
протеини 2 г
фибри 0,3 г
необходими продукти:
10 бр. малки питки
10 тънки резена гауда
10 слайса прошуто
2 ч.л. доматено песто
начин на приготвяне:
1 Разрежете питките през средата. Намажете всяка от тях с малко песто. Сложете между всяка разрязана питка по един резен гауда и слайс прошуто.
2 Набодете хапките с клечка за зъби и поднесете.
Заменете гаудата с обикновен кашкавал по желание, а прошутото с шунка. Може да приготвите малките питки на ръка, като замесите тесто с брашно, сол на вкус и сода за хляб.
За още вкусни идеи търсете списание "Рецепти за здраве".
В новия ни брой ще намерите завладяващи кулинарни предложения. Ще научите повече за биохраните и дали наистина има полза от тях. Ще разберете повече за храните, които топят мазнините около талията. Тук са и шест ястия с авокадо.
Ако сте почитатели на вегетарианството, има интересни рецепти и за вас. От страниците ни ще стане ясно кои са най-странните десерти по света.
Ще ви предложим идеи за нисковъглехидратни предястия, с които да ухажвате небцето си и които ще ви помогнат да свалите килограми. Във всяка рубрика готвим и със суперхрани.
Ще ви срещнем и с анасона – разноликият господар в кухнята, а наш специален гост е Ваня Филипова от Culinary with me, която ще ни разходи из своя кулинарен свят. Нейната шоколадова торта с лешници изкушава от нашата корица.
От Екатерина Мирчева, създател на блога My Candy Kitchen, ще научим в какви вкусни шедьоври може да превърнем остатъците от бялото месо.
В броя ще откриете рецепти, с които да нагостите скъпи гости, както и седмично меню, подходящо за диабетици. Тук са и няколко неустоими разновидности на баницата. Ще ви срещнем с вавилонската кула на кулинарията – еврейската кухня, както и с няколко видове чътни и ядкова майонеза.
От психиатъра д-р Младен Пенчев ще разберете ролята на червеното вино като превенция срещу дегенеративните болести на мозъка, а рецептите, които не бива да ви пропускате, са над 100!
Коментари (0)
Вашият коментар