богато на тиамин
лесно
12 порции
120 мин
За една порция:
333 ккал
мазнини 10,8 г
въглехидрати 54 г
протеини 5 г
фибри 0,9 г
холестерол 65 мг
необходими продукти:
1 кубче мая
2 ч.ч. захар
2 с.л. топла вода
3/4 ч.ч. хладко мляко
1 яйце
1 с.л. кокосово масло
щипка сол
2 1/2 ч.ч. брашно
мазнина за пържене
за крема:
1/4 ч.ч. кокосово масло
1/4 ч.ч. масло
1 ванилия
2 ч.ч. пудра захар
1 с.л. мляко
начин на приготвяне:
1 Разтворете маята във водата с 1 с.л. захар. Смесете останалите съставки за донътите и половината от брашното. Разбийте добре и добавете остатъка.
2 Оставете тестото да втаса за около 1 час, покрито. Прехвърлете го върху набрашнен плот, разточете го, изрежете кръгове и ги поставете в добре набрашнена тава. Оставете тестото да втаса отново, докато донътите се надигнат.
3 Внимателно сложете по няколко от тях в тиган със сгорещена мазнина. Обърнете донътите след около минута и продължете, докато добият златист цвят. Оставете ги да се изцедят върху хартия и да се охладят.
4 Разбийте маслото с кокосовото масло, постепенно добавяйте от захарта, добавете млякото и ванилията. Напълнете донътите с получения крем, като предварително го разрежете.
За да не се разваля формата им, може вместо да разрязвате донътите, да ги издълбаете внимателно.
За още вкусни предложения, срещи с любими кулинарни блогъри, интервюта със специалисти по здравословно хранене и практични съвети търсете списание "Рецепти за здраве".
Коментари (0)
Вашият коментар