Напишете дума/думи за търсене

Донъти с баварски крем

богато на тиамин

лесно

12 порции

120 мин

За една порция:

333 ккал

мазнини 10,8 г

въглехидрати 54 г

протеини 5 г

фибри 0,9 г

холестерол 65 мг

необходими продукти:

1 кубче мая

2 ч.ч. захар

2 с.л. топла вода

3/4 ч.ч. хладко мляко

1 яйце

1 с.л. кокосово масло

щипка сол

2 1/2 ч.ч. брашно

мазнина за пържене

за крема:

1/4 ч.ч. кокосово масло

1/4 ч.ч. масло

1 ванилия

2 ч.ч. пудра захар

1 с.л. мляко

начин на приготвяне:

1 Разтворете маята във водата с 1 с.л. захар. Смесете останалите съставки за донътите и половината от брашното. Разбийте добре и добавете остатъка.

2 Оставете тестото да втаса за около 1 час, покрито. Прехвърлете го върху набрашнен плот, разточете го, изрежете кръгове и ги поставете в добре набрашнена тава. Оставете тестото да втаса отново, докато донътите се надигнат.

3 Внимателно сложете по няколко от тях в тиган със сгорещена мазнина. Обърнете донътите след около минута и продължете, докато добият златист цвят. Оставете ги да се изцедят върху хартия и да се охладят.

4 Разбийте маслото с кокосовото масло, постепенно добавяйте от захарта, добавете млякото и ванилията. Напълнете донътите с получения крем, като предварително го разрежете.

За да не се разваля формата им, може вместо да разрязвате донътите, да ги издълбаете внимателно.

За още вкусни предложения, срещи с любими кулинарни блогъри, интервюта със специалисти по здравословно хранене и практични съвети търсете списание "Рецепти за здраве".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X