Напишете дума/думи за търсене

мазнина

;
Тайни, които ще ни накарат да заобичаме кулинарията

Тайни, които ще ни накарат да заобичаме кулинарията

Едва ли има някой, който не иска манджите му да стават за минути, да са вкусни и лесни. Предлагаме ви няколко трика, които ще ви накарат да заобичате готвенето още повече

д-р Бари Фурнаджиев: Чай с джинджифил на ден задължително при грип и настинка

д-р Бари Фурнаджиев: Чай с джинджифил на ден задължително при грип и настинка

Лечението от грип продължава по месец, а ако разболяването се повтори, отиват и два месеца. Как да се пазят все още миналите между капките, обяснява д-р Боримир Фурнаджиев – специалист УНГ

Практични кулинарни съвети за виртуозно агнешко

Практични кулинарни съвети за виртуозно агнешко

Много хора все още вярват на мита, че агнешкото месо е твърде мазно, поради което го смятат за вредно. Експертите по здравословно хранене обаче са категорични

7 причини, заради които тлъстинките на корема не искат да изчезнат

7 причини, заради които тлъстинките на корема не искат да изчезнат

Може да мечтаете за съвсем плосък корем, но коремната мазнина в малки количества е здравословна. Тя защитава стомаха, червата и другите вътрешни органи

Как да готвим почти без мазнина

Как да готвим почти без мазнина

Мазнините са важна част от нашето хранене и не бива да ги избягваме. Но, както знаем, някои мазнини са по-здравословни от други. Едно е да изгълтате половин чаша олио под формата на пържени картофки

Да си направим гхи у дома

Да си направим гхи у дома

В Индия гхи е златната храна, която присъства не само в кулинарията, но и в повечето религиозни ритуали. Маслото гхи обаче се цени широко по целия свят

Анасонът – господарят на маринатите и рибата (+рецепта)

Анасонът – господарят на маринатите и рибата (+рецепта)

Анасонът е една от най-старите подправки, появил се първо в Близкия Изток и източните средиземноморски острови. Използван е в Египет още преди 3500 години

Как да готвим бързо и вкусно в уок (+видео)

Как да готвим бързо и вкусно в уок (+видео)

Уокът е куполовиден тиган, който обикновено се използва за готвене на китайска кухня и стир фрай (бързо пържене). Той изисква по-малко мазнина и разпределя топлината равномерно

С какви мазнини не трябва да се готви

С какви мазнини не трябва да се готви

Понякога маслото има вредни свойства. И дори сред най-добрите мазнини има такива, които не са подходящи за високи температури. Има растителни масла, които са напълно неподходящи за пържене

Как да избираме правилно месо

Как да избираме правилно месо

Изборът на качествено месо, съответстващо на ястието, което искате да приготвите, е цяла наука. И ако за някои месото на щанда изглежда еднакво, опитните кулинари умеят не само с един поглед да

X