Напишете дума/думи за търсене

Таня от "Вкусното ми хоби със страст и любов": Препеченото кокосово масло е пристрастяващо (+рецепти)

Лесна рецепта за пикантно пиле с портокал

Необходими продукти:

2 с.л. олио

600 г пилешки гърди

? ч.ч. изцеден портокалов сок

3 с.л. мед

3 с.л. соев сос

2 с.л. оризов оцет

1 ч.л. доматено пюре

? ч.л. лют червен пипер

1 с.л. портокалова кора, настъргана

1 скилидка чесън, настъргана

1 ч.л. джинджифил, настърган

? чаша студена вода

2 с.л. царевично нишесте

? чаша нарязан магданоз

Начин на приготвяне:

1 Измийте и подсушете пилешките гърди.

Нарежете ги на парчета.

2 Загрейте олиото в голям тиган на средно-висока температура, добавете пилето.

Гответе го, докато е готово и добре зачервено и от двете страни. Около 3 - 4 минути от всяка страна е достатъчно.

3 Смесете портокаловия сок, меда, соевия сос, оризовия оцет, доматената салца, лютия червен пипер, чесъна, джинджифила и сместа от водата и царевичното нишесте. Разбъркайте до еднородна смес.

4 Намалете котлона и прибавете сместа към пилето. Разбъркайте и варете, докато сосът се сгъсти, около 2 минути.

Сервирайте с ориз и прясно нарязан магданоз.

Можете да използвате вместо меда, сладко от портокали. Също така можете да добавите към сместа зеленчуци по желание - например броколи, грах, чушки или други.

Печен джолан и зеленчуци в плик

Необходими продукти:

1 джолан с кожа

2 с.л. едрозърнеста горчица

1 с.л. млян кориандър

1 ч.л. млян кимион

? ч.л. млян черен пипер

1 с.л. червен пипер

1 ч.л. пушен червен пипер

? ч.л. лют червен пипер

1 ч.л. чеснова сол

1 ч.л. сол

След като поставите джолана в плика, се добавят:

200 мл червено вино

1 с.л. сос Уорчестър

1 с.л. мед

? ч.л. сол

4 картофа, нарязани на кубчета

2 стебла целина, нарязани

2 чаши тиква, нарязана на кубчета

3 глави лук, нарязани на четвъртини

2 скилидки чесън

3 стръка розмарин

Същите подправки, които използвах при джолана, използвах и за овкусяване на зеленчуците.

След като поставите зеленчуците в плика, се добавят:

100 милилитра вода

3 с.л. зехтин

щипка сол

Начин на приготвяне:

1 Срежете тук-там кожата на джолана, за да може да се стопи мазнината.

Смесете в малка купичка всички подправки.

2 Намажете джолана от всички страни добре с горчицата. След това го поръсете обилно с подправките навсякъде.

3 Сложете джолана в плика и изсипете течните продукти при него. Завържете плика добре с определените за целта връвчици.

4 Направете същото и със зеленчуците, като към тях накрая прибавите 100 милилитра вода, малко сол и зехтина.

5 Поставете двата плика в голяма тава и във фурната загрята на 180?С.

Зеленчуците можете да извадите по-рано, около час, час и половина са им достатъчни. Джолана печете 2 и ? , 3 часа максимум.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X