Типична испанска паеля
необходими продукти:
400 г миди
100 г грах
100 г зелен боб
зехтин
5 броя пилешки гърди
150 г свинско филе
10 големи скариди
2 глави лук
3 скилидки чесън
1 червена чушка
2 домата
връзка магданоз
10 с.л. бяло вино
900 мл пилешки бульон
300 г ориз
шафран
220 г чоризо
10 броя маслини
сол и черен пипер на вкус
начин на приготвяне:
1 Сварете мидите във вода и вино и изхвърлете тези от тях, които не се разтворят.
2 Запечете скаридите на грил или на грил-тиган.
3 Ако грахът и зеленият боб са пресни, а не от консерва, сотирайте ги за кратко. Ако са от консерва, няма нужда от тази стъпка.
4 Запържете в голям тиган месото, предварително нарязано на кубчета и овкусено със сол и черен пипер, и го оставете да се отцеди отстрани.
5 Запържете и зеленчуците, нарязани на ситно, и добавате към тях бульона, в който сте разтворили шафрана.
6 Добате към тях и ориза и варете 10-15 мин, като от време на време разбърквате.
7 Когато оризът е готов, добавете месата, морските дарове, маслините, граха и зеления боб.
8 Махнете ястието от котлона, поръсете го със ситно нарязан магданоз и сервирайте.
Може да покриете паелята за 10-15 мин с фолио преди сервиране, за да се смесят добре всички съставки и техните аромати.
Коментари (0)
Вашият коментар