Напишете дума/думи за търсене

Как да приготвим перфектната паеля лесно и вкусно (+рецепти)

Типична испанска паеля

необходими продукти:

400 г миди

100 г грах

100 г зелен боб

зехтин

5 броя пилешки гърди

150 г свинско филе

10 големи скариди

2 глави лук

3 скилидки чесън

1 червена чушка

2 домата

връзка магданоз

10 с.л. бяло вино

900 мл пилешки бульон

300 г ориз

шафран

220 г чоризо

10 броя маслини

сол и черен пипер на вкус

начин на приготвяне:

1 Сварете мидите във вода и вино и изхвърлете тези от тях, които не се разтворят.

2 Запечете скаридите на грил или на грил-тиган.

3 Ако грахът и зеленият боб са пресни, а не от консерва, сотирайте ги за кратко. Ако са от консерва, няма нужда от тази стъпка.

4 Запържете в голям тиган месото, предварително нарязано на кубчета и овкусено със сол и черен пипер, и го оставете да се отцеди отстрани.

5 Запържете и зеленчуците, нарязани на ситно, и добавате към тях бульона, в който сте разтворили шафрана.

6 Добате към тях и ориза и варете 10-15 мин, като от време на време разбърквате.

7 Когато оризът е готов, добавете месата, морските дарове, маслините, граха и зеления боб.

8 Махнете ястието от котлона, поръсете го със ситно нарязан магданоз и сервирайте.

Може да покриете паелята за 10-15 мин с фолио преди сервиране, за да се смесят добре всички съставки и техните аромати.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X