Напишете дума/думи за търсене

Лесна и вкусна картофена фритата

богато на витамин С

лесно

6-8 порции

40 мин

За 1 порция:

202 ккал

мазнини 11,4 г

холестерол 126 мг

въглехидрати 16,4 г

протеини 9,3 г

фибри 2 г

необходими продукти:

700 г картофи

2 с.л. зехтин

1 стрък пресен лук

6 яйца

1/2 ч.ч. заквасена сметана

1 с.л. нарязан магданоз

100 г настърган кашкавал

сол и пипер на вкус

начин на приготвяне:

1 Сложете картофите да се сварят почти до готовност в подсолена вода. Изцедете ги, обелете ги и ги нарежете на шайби.

2 Нарежете лука на дребно и го задушете със зехтина за 1 мин в тиган на котлона. Добавете нарязаните картофи. Разбъркайте ги внимателно, така че да се покрият с мазнина. Поръсете ги със сол и пипер и ги прехвърлете в подходящ съд за печене.

3 Разбийте яйцата със сметаната, добавете нарязания магданоз и настъргания кашкавал и залейте картофите. Сложете ги във фурната да се запекат до стягане на яйцата.

Добавете по желание към фритата шепа спанак, нарязани чушки или предварително запечено месо или бекон.

 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X